ZA HRANICE SLOVENSKA (léto 2020)

Ateliér kovářského umění UKOVMI působí na Slovensku od roku 1998. Jelikož se majitelé zaměřili především na originální ruční výrobu a důraz položili na vysokou kvalitu svých výrobků, dnes už má firma zaregistrovanou značku na úřadě průmyslových práv a její logo reprezentuje produkt řemeslného umění nadstandardní kvality a designu.

V průběhu let své působení rozšířila i do zahraničí. Česká republika je nám blízko nejen vzdáleností, ale i jazykem a produkty UKOVMI tam putují poměrně často.
Mnohé brány, ploty, zábradlí, svítidla, svícny a další doplňky však již našly své místo i v dalších evropských zemích v Německu, Švýcarsku, Rakousku, Francii, Itálii, Anglii. Pyšnit se jimi mohou i za oceány v Austrálii a USA.

Některé výrobky si žádají montáž odborníky z UKOVMI přímo na místě, mnohé se jen odesílají dopravní společností.

V tomto článku jsme pro vás vybrali alespoň některé ukázky z kovaných prací uměleckého kovářství UKOVMI za hranicemi:

Interiérové ​​kované zábradllie s dřevěným madlem vyrobené na Slovensku a zamontované v rodinném domě v NĚMECKU ve městě Baar-Ebenhausen.

Zabradlie Zabradlie Zabradlie

Plná kovaná brána, branka a poštovní schránka vyhotovené pro klienta ve ŠVÝCARSKU zajistili rodině dokonalé soukromí.

Oplotenie Oplotenie Oplotenie

Tyto fotografie pocházejí přímo z montáže kované brány a plotu v NĚMECKU v přímořském městě Timmendorfer. Už samotný design oplocení prozrazuje, že jde o rodinný dům v blízkosti moře.

Oplotenie Oplotenie Oplotenie

Z ČESKÉ REPUBLIKY jsme vybrali rodinný dům v hlavním městě v Praze, pro který se na Slovensku vyrobila výjimečná brána s ručně kovaným erbem uprostřed znázorňujícím révu.

Oplotenie Oplotenie Oplotenie

Stejně v Čechách blízko Brna stojí rodinný dům s atypickým oplocením nazvaným Na divoce. Umělecké zpracování kovu vytvořilo nadčasový design, který působí lidově, zároveň originální a kvalitně.

Oplotenie Oplotenie Oplotenie

Pokud vás ateliér kovářského umění UKOVMI zaujal, více se můžete dozvědět na www.ukovmi.com a v ESHOPE:www.ukovmi.eu. Po kliknutí na jiné jazyky, se dozvíte více i v anglickém, německém, francouzském a slovenském jazyce.

Do pozornosti vám dáváme i německé stránky: www.ukovmi.de a www.geschmiedeteleuchten.de.