VINNÉ SKLEPY

Vinný sklep má své místo nejen v oblasti zrání a skladování vína, ale také ve světě architektury a designu.

Mnohdy se podzemní nebo polopodzemní prostory stavěné z kamene nebo hlíny využívaly pouze ke skladování potravinových zásob. Postupně začínali plnit důležitou roli „dílné vinařů“. Pro své výjimečné hydrometrické vlastnosti je sklep ideálním místem pro skladování a zrání vína.

Už od středověku známe slavné francouzské ochutnávky vín neboli degustace, které jsou určitým obřadem pro profesionály či amatéry. Degustace vín má více stupňů a odvětví, ale ta, o které vám teď píšu je pro milovníky a amatéry nejstaršího nápoje lidstva. Chcete-li si vychutnat doušek dobrého vína, potřebujete určitou teplotu vzduchu, která udrží mok ve vaší číši na určité teplotě. Kde jinde se vám to podaří lépe než tam, kde víno dozrálo - ve vinném sklípku. Předchůdce vinoték a vináren - zde nabírá vinný sklípek na sebe další roli, místo ochutnávek nebo degustace a tím se stává plnohodnotnou tvorbou architektury a designu.

Funkčně a příjemně zařízená vinárna, vinotéka či restaurace, aby upoutala pozornost a obdiv zákazníka, vyžaduje svá vlastní specifika, jejichž součástí jsou i užitkové a dekorační doplňky a nábytek s tématikou přizpůsobenou prostředí.

Kovaný nábytek, kované svítidla a doplňky do vináren, vinoték, restaurací, horských nebo venkovských hotelů z ateliéru kovářského umění UKOVMI jednoznačně tyto vlastnosti mají. Luxusní ručně kovaný lustr - žebřík ve formě vinné révy, závěsné svítidlo – kolo s třásněmi hroznů, boční lampa – list hroznů nebo stojan na vína dokáží vytvořit magickou atmosféru světa vinařů.

Luster Stojan na vino Krbovka

Prohlédněte si vstup do prostoru, kde Vám již kované dveře nebo kovaná mříž pošepnou co je za nimi.

Mreža Dvere Mreže

Ať už je to menší kovaný doplněk - svícen, stojan na láhve, krbové nářadí nebo jde o větší produkt - kované zábradlí, kované mříže, nábytek či svítidla...., ateliér UKOVMI vám nabízí komplexní zařízení vinoték a vináren, restaurací, rekreačních objektů , ale i soukromých vinných sklepů, altánků a zahrad.

Pivnica Pivnica Vinoteka

Vinné sklepy a vinotéky v tradičním venkovském stylu nebo moderní desingová zařízení restauračních prostorů je odvětí, ve kterém je ateliér UKOVMI „doma“.

Přesvědčte se o tom sami na stránce www.ukovmi.com, nebo na e-shopu ateliéru www.ukovmi.eu, kde si tyto výrobky můžete přímo koupit nebo objednat. Rádi vás přivítáme i osobně v prodejně v Kanaši u Prešova na Slovensku - to pravé místo kde může být váš projekt zrealizován.